Power Jump  •  Kilpailukutsu  •  Ohjelma & oheistapahtumat  •  Auburnin etusivulle

Irtohypytystapahtuma nuorille estehevosille

Auburnin kartanon maneesissa järjestetään päivää ennen Power Jumpin alkamista, torstaina 25.7.19, irtohypytystä nuorille estelupauksille. Tapahtumassa nuoria hevosia arvioivat kolme tuomaria, joiden antamat pisteet arvotaan osallistujille heti ilmoittautumisen saavuttua perille. Tulokset eivät riipu mitenkään toisista nuorista, vaan teoriassa vaikka kaikki osallistujat saattaisivat saada saman pisterivin. Osallistujat saavat kirjoittaa tai piirtää tapahtumasta, mutta se ei ole pakollista. 15.8. mennessä kuitanneille (tai #irtohypytys omissa päiväkirjoissa) annetaan lyhyt kirjallinen palaute.

Irtohypytysryhmät

1. 2-vuotiaat (80-110 cm) - 7 osallistujaa
2. 3-vuotiaat (90-130 cm) - 2 osallistujaa

Tapahtuma alkaa noin klo 16 ja jokaisen
suoritukseen varataan 10-15 minuuttia.

Ilmoittautuminen

Sähköpostiin: auburninkartano@gmail.com
Otsikolla Irtohypytys

Ryhmä nro
Esittäjä - rotu-skp. <*a href="http://osoite">Hevosen nimi<*/a>

Poista tähdet!

 

Ohjeita

- Hevonen esitetään suitsissa, etujaloissa jännesuojat suositeltavat, takajaloissa ei sallita suojia.
- Sekä esittäjällä että avustajalla kypärä on pakollinen (jokaisella hevosella kaksi omaa avustajaa).
- Esteitä korotetaan yli enimmäiskorkeuden ainoastaan omistajan luvalla, eikä se vaikuta arvosteluun.
Maksimikorkeus voi myös olla ohjeellista korkeutta pienempi (etenkin jos kyseessä on poni).
- Laukka arvioidaan vapaana. Kujalle hevonen joko talutetaan tai annetaan mennä vapaana, mikäli se lähestyy rauhallisesti. Verryttelypuoli on rajattu maneesin etuosaan, suoritukset hypätään perällä. Verryttelypuolella hevosia ei saa päästää irti.

Pisteytys ja tuomarit

Jokaiselle hevoselle arvotaan kolmet eri pisteet:
1. pistekohta: Hyppytekniikka
Nuoren luontainen hyppytekniikka, etenkin selän ja jalkojen käyttö. Tuomarina Isabella Sokka.
2. pistekohta: Askellajit
Ravi (esittäjä juoksee rinnalla) sekä laukka (vapaana). Suurempi painoarvo laukan laadulla. Tuomarina Tiina Kaajapuro.
3. pistekohta: Yleisarvosana
Hevosen kapasiteetti esitetyn perusteella. Luonne, kuuliaisuus sekä käyttäytyminen tilaisuudessa; rakenne, olemus, innokkuus ja motivaatio hyppäämiseen. Tuomarina Alma Koskela.

Numeroarvosanat ovat väliltä 1-3, ja ne tarkoittavat arvostelukohdasta riippuen suunnilleen:
Arvosana 1: Ei erityistä lahjakkuutta tai epäonnistunut suoritus tänään.
Arvosana 2: Hyvä suoritus, potentiaalia esteille.
Arvosana 3: Erinomainen suoritus, ilmiömäinen kapasiteetti ja erottuminen edukseen.

Osallistujat ja pisteet

Ryhmä 1. 2-vuotiaat (80-110 cm)

Oskari Käkiharju - fwb-o. Galactic Winie (hyppytekniikka: 1, askellajit: 2, yleisarvosana: 3)
Jeramy Raeske - fwb-o. Kallan Leafrain (hyppytekniikka: 2, askellajit: 3, yleisarvosana: 2)
Nicholas Rose - kwpn-o. Guardian of the Galaxy (hyppytekniikka: 2, askellajit: 3, yleisarvosana: 2)
Kristian Berg - amwb-t. California Goddess de Winter (hyppytekniikka: 1, askellajit: 2, yleisarvosana: 1)
Inna Paakkanen - fwb-t. Kissmegoodbye (hyppytekniikka: 3, askellajit: 1, yleisarvosana: 3)
Matteo Locatelli - fwb-o. Vappula Toodaloo (hyppytekniikka: 2, askellajit: 3, yleisarvosana: 3)

Ryhmä 2. 3-vuotiaat (90-130 cm)

Jonathan Raynott - fwb-t. Kallan Erythrina (hyppytekniikka: 2, askellajit: 2, yleisarvosana: 1)
Sierra Monterrosa - fwb-o. Crane Grinning Ghosts (hyppytekniikka: 3, askellajit: 3, yleisarvosana: 2)

Kommentit

Kristian Berg - amwb-t. California Goddess de Winter (Lue omistajan näkökulma)
Hyppytekniikka: 1, askellajit: 2, yleisarvosana: 1
"Luontainen hyppytekniikka ei ainakaan tällä kertaa vakuuttanut. Esteet ylittyivät silti kiitettävästi, hyppyhaluja kyllä riittää. Ratsutuksen jälkeen, myöhemmässä ratsastusvaiheessa kannattaakin koettaa saada tamma aktivoimaan takaosansa ja selkänsä paremmin hyppytarkkuuden parantamiseksi, sekä ihan jo vammojen ehkäisemiseksi. Liikkeistä tällä kertaa vakuutti etenkin ravi - kauniin lennokasta ja ketterää liikkumista! Ehkäpä suvun kolmannen polven andalusialainen näkyy? Kuitenkin kaikkiin pisteisiin, etenkin yleisarvosanaan, vaikutti tietynlainen uppiniskaisuus ja tamman käytös tilaisuudessa. Osittain se on varmaankin tottumattomuutta, joka korjaantuu kyllä ajan ja harjoituskertojen myötä. Yleistuomari, leskirouva Alma Koskela parahtikin: "Tammahan on suorastaan tyhmänrohkea! Aivan kuin kenttähevonen!" minkä saa muiden tuomareiden luvalla ottaa kehuna, vaikka puhtaisiin este- ja kouluratsuihin mieltynyt Koskela ei sitä sellaiseksi tarkoittanutkaan."

Inna Paakkanen - fwb-t. Kissmegoodbye (Lue omistajan näkökulma)
Hyppytekniikka: 3, askellajit: 1, yleisarvosana: 3
"Tamman hyppytekniikka oli ehdottomasti yksi tilaisuuden parhaista! Pitkäjalkainen nuori tamma ei ollut lainkaan kömpelö, vaan päinvastoin tarkka ja varovainen jaloistaan. Hyppy lähtee hyvin selästä ja takaosassa on luontaista voimaa. Askellajit oli sen sijaan haastava ja laukan osalta lähes mahdoton arvioida, sillä vapaana maneesissa "laukatessaan" tamma ei välittänyt laukata lainkaan, tai teki sen pukitellen. Ravin laatu oli tyydyttävä, tosin sitä on myöhemmin helpointa parantaa. Yleisesti tamma oli energinen, elastinen ja asenteeltaan innokas hyppääjä. Runko ja jalat ovat rakenteellinen osoitus erittäin onnistuneesta estehevosjalostuksesta, joskin irtojuoksutustilanteessa olisi harjoittelun varaa."

Jeramy Raeske - fwb-o. Kallan Leafrain (Lue omistajan näkökulma)
Hyppytekniikka: 2, askellajit: 3, yleisarvosana: 2
Hyppytekniikka oli pääosin kunnossa, mutta täydellisesti ori ei tänään säväyttänyt. Se vaikutti jännittyneeltä, mikä vaikutti hyppyjen laatuun. Kenties neiti Sokka varoi myös arvostelemasta omaa kasvattiaan liian lempein arvosanoin. Hyppyintoa ja ponnistusvoimaa kuitenkin löytyy, eikä tekniikassa ole vakavia puutteita. Askellajien suhteen nuori ori esiintyi edukseen. Laukka oli voimakasta, takaosasta lähtevää ja ikään nähden tasapainoista; ravi selkeästi huonolaatuisempaa, mutta ilahduttavan irtonaista. Yleisarvosanaa kohotti etenkin orin selkeä estehevostyyppi. Ravillaan ja rakenteellaan se tuskin säväyttää kouluradoilla tai pärjää siellä kovinkaa an pitkälle, mutta esteille sen rakenne toimii (pitkä lanne, lyhyt kaula, kantaa ja kokoaa takaosansa hyvin). Koskela yhdessä Kaajapuron kanssa kiinnitti huomiota etenkin vahvoihin, hyväasentoisiin etujalkoihin, jotka ovat korkealla tasolla hyppäämisen tärkein edellytys. Suvullisesti Koskelaa epäilytti orin isälinja "Ruuna! Mitättömästä suvusta!, mutta emän vaikutus ja pontetiaali on leskirouvan mukaan "Toivottavasti periytynyt varsallekin, vaikka tulosnäyttöä nuorelta emältä ei vielä olekaan. Varsa on jokeri, yleisarvosanaksi siten 2."

Matteo Locatelli - fwb-o. Vappula Toodaloo (Lue omistajan näkökulma)
Hyppytekniikka: 2, askellajit: 3, yleisarvosana: 3
Hypyissä paljon hyvää, mutta kuten monella muullakin, selän käyttö jäi hieman vajavaiseksi. Pelkällä takaosalla ponnistaminen ei kanna kaikista korkeimpiin luokkiin asti, ja toisaalta vammariski lisääntyy. Tasapaino oli heikko eikä orilla ollut omaa silmää parhaille ponnistuspaikoille. Laukka oli kuitenkin hienoa ja laadukasta: nuoren saa varmasti myöhemmin ratsastettua pyöreämmäksi! Myös ravissa oli hyvä tahti ja irtonaisuus. Yleistuomari Koskela näkikin varsassa paljon potentiaalia, kunhan sen tasapaino paranee ja lihaksisto kehittyy. Luonne vaikuttaa ihastuttavan mukautuvaiselta, ori on lempeä ja rauhallinen. Se ei hätkähtänyt tapahtumapaikan hälinää ja luotti selkeästi käsittelijöihinsä. Miellyttämishaluisen ja yritteliään hevosen pieniä puutteita tekniikassa on helppo ratsutus- sekä myöhemmässä ratsastusvaiheessa parantaa. Koskela kuitenkin muistuttaa olemaan erityisen kärsivällinen: ystävällisen ja hieman hitaasti kehittyvän nuoren orin motivaatiota ei kannata lannistaa liian vaikeilla tehtävillä tai liian nopealla etenemisellä. (Tuomariston kommenttien lisäksi yleisöstä kuului Ciaaaao Matteo!! Come stai?? ja niin edelleen, sillä Viivi muisti Vappulassa tapaamansa italialaisen erittäin hyvin).

Nicholas Rose - kwpn-o. Guardian of the Galaxy (Lue omistajan näkökulma)
Hyppytekniikka: 2, askellajit: 3, yleisarvosana: 2
Hypyissään ori oli varovainen ja jonkin verran tasapainoton. Varsinaisesta rohkeuden puutteesta ei voida kuitenkaan puhua, vaan päinvastoin nuorella herralla vaikutti olevan sopivasti järkeä päässään turvallista hyppäämistä ajatellen. Takaosa vaikutti vielä hieman voimattomalta, eikä orilla ollut omaa silmää optimaalisille ponnistuspaikoille. Muutoin hyppytekniikka vaikutti hyvältä ja kehityskelpoiselta. Liikkeet sen sijaan vakuuttivat tuomari Kaajapuron täysin. Ei ole ihme, että ori on kenttäpainotteinen: monipuolisuus on ilmiselvää, ja askellajien lennokkuus, tahti ja irtonaisuus sopii varmasti myös koulukentille - ainakin kentän vaatimalla tasolla. Yleistuomari arvioi orin nöyräksi, hieman raa'aksi ja valmistelemattomaksi, muttei kuitenkaan toivottomaksi. Rakenteellisesti pitkähkö kaula saattaa hankaloittaa hyppyjen tasapainottamista, mutta takaosa taas on erittäin estetyyppinen. Orissa on ilmiselvää, joskin osittain vielä työstettävää potentiaalia.

Sierra Monterrosa - fwb-o. Crane Grinning Ghosts (Lue omistajan näkökulma)
Hyppytekniikka: 3, askellajit: 3, yleisarvosana: 2
Mahdottoman komea, tummanruunikko ori hyppäsi erinomaisella tekniikalla. Se käytti selkäänsä optimaalisesti ja kokosi jalat hienosti alleen. Ponnistusvoimaa näyttää olevan, ja ori on rohkea hyppääjä. Tasapainossa on vielä ymmärrettävästi puutteita ja orin silmä ponnistuspaikoille ei ollut varsinaisesti parhaimmasta päästä, mutta sillä on ilmiselvää kapasiteettia korkeille tasoille. Hyppymotivaatio on kova, joten kunhan ratsastaja pääsee vaikuttamaan teihin ja ponnistuspaikkoihin, pääsee ori varmasti vielä pitkälle! Askellajit olivat kaikkinensa äärettömän hyvät. Yleisesti ottaen orissa on laatua, asennetta ja työmotivaatiota, mutta osittainen tyhmänrohkeus ja tämän hetken kömpelöys vähensivät leskirouva Koskelan antamia pisteitä.


KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI