Aloitussivu  •  Kartanon esittely  •  Ratsuhevosgalleria  •  Toiminta  •  Foorumi

Kartanon maneesit

Auburn Estatessa on kaksi maneesia, alkuperäinen maneesi I (Tammi-areena) sekä uudempi, usein koulu­aidoilla kahtia jaettu maneesi II (Kastanja-areena). Maneesien välillä on useita kulkuja. Ihmiset pystyvät liikkumaan katsomoiden välillä kahdesta kohdasta ja takaosasta ratsukot pääsevät kulkemaan maneesista toiseen, joskin tätä kulkua käytetään vain kilpailuiden aikaan. Ovissa on suuret ikkunat, jotta toisen puolen tilanteen voi kurkistaa ennen siirtymis­tään. Selkään nousua varten olevat kiinteät penkit sijaitsevat kummankin maneesin eteis­tilassa, ja eteis­tilojen ja varsinaisen areenan välisen liuku­oven saa suljettua helposti ratsailta. Kummassakin maneesissa noudatetaan samoja sääntöjä. Sisään tullessa vihelletään, oman hevosen jätökset sekä käytetyt esteet siivotaan ja hevosten kaviot puhdistetaan lähtiessä. Kaviot puhdistetaan, jotta maneesien hiekkaa ei katoaisi turhaan tai päätyisi talliin ja karsinoihin. Puhdistusta varten kummankin maneesin sisään­tulo­tilassa on useita kavio­koukkuja roikkumassa. Maneesit ovat kamera­valvottuja. (Valvonta saattanee liittyä ilki­vallan lisäksi sääntöihin ja Amandan harras­tukseen vahdata niitä.)

Tammi-areena

Tammi-areena on maneeseista ensimmäinen ja varustelultaan sen mukainen. Katsomotilaa on enemmän, myös itäpäädyn yläkerrassa kahvioineen ja kanslioineen, minkä lisäksi maneesista löytyy erityisesti tuomareiden suosima patio. Pation kohdalla katsomon laidat ovat matalat, ja se on vuorattu useilla mukavilla istuma­tyynyillä ja vilteillä. Maneesi I on auburnilaisten käytettävissä, joskin joidenkin valmennus­ten aikaan myös tämä puoli saattaa olla varattu.

Kastanja-areena

Uudempi Kastanja-areena on käytöltään kartanon valmennus- ja verryttely­maneesi. Kastanja-areena on usein jaettuna kahteen osaan helposti siirrettävillä koulu­aidoilla, ja takapäädyn B-osa (Paju) soveltuu erityisen hyvin juoksuttamiseen. Maneesi II:sta tallilaiset voivat varata omaan henkilö­kohtaiseen valmentautumiseensa. Ulkoseinällä ja päädyissä on suuria, koristeellisia peilejä treenaamisen avuksi. Maneesin takapäädyn länsiovi ei ole tavanomaisesti käytössä, mutta A-osan (Varpu) ollessa varattuna yksityiseen valmennukseen, on siitä järkevämpää kulkea häiritsemisen sijaan. Silloin, kun Kastanja-areenalla ei ole varauksia, saa sitä käyttää maneesi I:n tapaan vapaasti. Katso maneesin varaus­tilanne foorumiltamme.


Maneesien pohjakuvat

Valitettavasti kuvat eivät ole mitta­kaavassa, vaan suuntaa-antavia.
Tammi-areena on kooltaan 70 x 23 m, Kastanja 74 x 23 m.

Toinen kerros

Toisesta kerroksesta näkee koko Tammi-areenalle suuren pääty­lasin ansiosta. Kahvio­toimintaa ylä­kerrassa on ainoastaan kilpailuiden ja tapahtumien aikaan. Kulku talli­vintille on useimmiten lukossa, henkilö­kunnalla on oveen avaimet.

Tapahtumien aikaan ylä­kerran pöytä­ryhmät ovat ensi­sijaisesti varattuina kahvion asiakkaille. Wc-tilat on näennäisesti jaettu miehiin ja naisiin, mutta tilat ovat yhteydessä toisiinsa. Kummallakin puolella wc-tiloja on viihtyisät sohvaryhmät ja tilavat marmori­tasot. Niin sanotulla naisten puolella on myös yksi isompi wc, joka soveltuu lasten­hoitoon.

Taustakuvat

Tammi-areenasta on vapaasti käytettäviä taustoja siinä tapauksessa, että hevosesi kävi maneesissamme jonkin todellisen virtuaali­tapahtuman merkeissä. Kuvissa olevia copyrighteja ei saa poistaa. Taustoista kolmas (© Lynn) on huomattavasti kauempaa kuin kaksi muuta.

   

KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI