UBURN ESTATE

Kartanon maneesit

Auburn Estatessa on kaksi maneesia, alku­peräinen maneesi I (Tammi-areena) sekä uudempi, usein koulu­aidoilla kahtia jaettu maneesi II (Kastanja-areena). Maneesien välillä on useita kulkuja. Ihmiset pystyvät liikkumaan katsomoiden välillä kahdesta kohdasta ja taka­osasta ratsukot pääsevät kulkemaan maneesista toiseen, joskin tätä kulkua käytetään vain kilpai­luiden aikaan. Ovissa on suuret ikkunat, jotta toisen puolen tilanteen voi kurkistaa ennen siirtymis­tään. Selkään nousua varten olevat kiinteät penkit sijaitsevat kummankin maneesin eteis­tilassa, ja eteis­tilojen ja varsinaisen areenan välisen matalan liuku­oven saa suljettua helposti ratsailta. Kummassakin maneesissa noudatetaan samoja sääntöjä. Sisään tullessa vihelletään, oman hevosen jätökset sekä käytetyt esteet siivotaan ja hevosten kaviot puhdistetaan edes suur­piirtei­sesti lähtiessä. Kaviot puhdistetaan, jotta maneesien hiekkaa ei katoaisi turhaan tai päätyisi talliin ja karsinoihin. Puhdistusta varten kummankin maneesin sisään­tulo­tilassa on useita kavio­koukkuja roikkumassa. Maneesit ovat kamera­valvottuja. (Valvonta saattanee liittyä ilki­vallan lisäksi sääntöihin ja Amandan harras­tukseen vahdata niitä.)

Tammi-areena

Tammi-areena on maneeseista ensimmäisenä valmistunut ja varustelultaan sen mukainen. Katsomo­tilaa on tällä puolella enemmän, myös itä­päädyn ylä­kerrassa kahvioineen ja kanslioineen, minkä lisäksi maneesista löytyy kaksi erityisesti tuomareita varten suunniteltua patiota. Patioiden kohdalla katsomon laidat ovat matalat, ja ne on vuorattu useilla mukavilla istuma­tyynyillä ja vilteillä. Kilpailuiden ulko­puolella patiot ovat ehdottomasti suosituin istuma­paikka, kun tallilaiset tulevat katsomaan toistensa ratsastusta. Maneesi I on pää­asiallisesti aina auburni­laisten käytettävissä, joskin joidenkin valmennus­ten aikaan myös tämä puoli saattaa olla varattu. Koulu­kilpailuiden aikaan tilava Tammi-areena saatetaan jakaa kahtia, jos startteja on todella paljon. Näin useamman luokan voi ratsastaa samaan aikaan. Tammi-areenan päädyssä sijaitsee sekä wc (unisex) että portaat katsomon toiseen kerrokseen.

Kastanja-areena

Uudempi Kastanja-areena on käytöltään kartanon valmennus- ja verryttely­maneesi. Kastanja-areena on usein jaettuna kahteen osaan helposti siirret­tävillä koulu­aidoilla, ja takapäädyn B-osa (Paju) soveltuu erityisen hyvin juoksuttamiseen, silloin kuin siellä ei järjestetä valmennuksia. Maneesi II:sta tallilaiset voivat varata omaan henkilö­kohtaiseen valmentau­tumiseensa. Ulko­seinällä ja päädyissä on suuria, koristeel­lisia peilejä treenaamisen avuksi. Maneesin taka­päädyn länsiovi ei ole tavanomaisesti käytössä, mutta A-osan (Varpu) ollessa varattuna yksityiseen valmennukseen, on siitä järkevämpää kulkea häiritsemisen sijaan. Silloin, kun Kastanja-areenalla ei ole varauksia, saa sitä käyttää maneesi I:n tapaan vapaasti. Katso maneesin varaus­tilanne foorumiltamme.

Maneesien pohjakuvat

Valitettavasti kuvat eivät ole mitta­kaavassa, vaan suuntaa-antavia.
Tammi-areena on kooltaan 100 x 40 m, Kastanja 100 x 30 m.

→ Liu'uta toisen kerroksen pohja­piirrokseen

2. KERROS

Toinen kerros

Toisesta kerroksesta näkee koko Tammi-areenalle suuren pääty­lasin ansiosta. Kahvio­toimintaa ylä­kerrassa on ainoastaan kilpailuiden ja tapahtumien aikaan. Kulku talli­vintille on useimmiten lukossa, henkilö­kunnalla on oveen avaimet.

Tapahtumien aikaan ylä­kerran pöytä­ryhmät ovat ensi­sijaisesti varattuina kahvion asiakkaille. Wc-tilat on näennäisesti jaettu miehiin ja naisiin, mutta tilat ovat yhteydessä toisiinsa. Kummallakin puolella wc-tiloja on viihtyisät sohva­ryhmät ja tilavat marmori­tasot. Niin sanotulla naisten puolella (kukaan ei välitä kumpaa puolta todella käytät) on myös yksi isompi wc, joka soveltuu lasten­hoitoon.

Taustakuvat

Tammi-areenasta on olemassa muutamia vapaasti käytettäviä taustoja siinä tapauksessa, että hevosesi kävi maneesissamme jonkin todellisen virtuaali­tapahtuman merkeissä. Kuvissa olevia copyrighteja ei saa poistaa (jos rajaaminen on välttämätöntä, tulee copyrightit merkitä itse kuvaan uudelleen).

   

KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017– | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI