Auburnin kartano - Ulkokauden kilpailutiedote

Pysäköinti ja saapuminen

Kallan kylä sijaitsee virtuaali­sessa Etelä-Suomessa. Navigointi­ohjeet löydät useimmista kartta­ohjelmista (Google Maps, HERE, TomTom) suoraan nimellä "Auburnin kartano" tai "Auburn Estate", osoitetta (Kastanjantie 1, Kalla) ei välttämättä tarvita. Pysäköinti­alueemme on selkeästi merkitty ja tilava, ja kilpailuiden aikaan se on varattu trailereille ja hevos­kuljetus­autoille. Henkilö­autot pyydetään jättämään tien­varteen sekä hiekka­pysäköinti­alueelle Kastanjantielle hieman ennen talli­aluetta (merkitty selvästi), jotta lähin parkki­alue rauhoittuu hevosten käsittelyä varten.

Kilpailukanslia, buffet ja wc-tilat

Kilpailukanslia sekä buffet sijaitsevat ulko­katsomossa, hiekka- ja derbykentän välissä. Kanslia ja buffet avautuvat noin tuntia ennen ensimmäisen luokan alkua ja ovat avoinna koko kilpailu­päivän. Kanslian yhteydessä toimii kuuluttamo, josta noudetaan kaikki palkinnot. Wc-tilat sekä lasten­hoito­huone löytyvät katsomon ala­kerroksesta. Buffetista huolehtii yhteis­työ­kumppanimme Koivun Majatalo. Kaikki tuotteet (snacksejä lukuun ottamatta) on valmistettu samana päivänä tuoreista, kotimaisista raaka-aineista. Kana, kala, liha ja kasvis (vegaaninen) vaihto­ehtojen lisäksi tarjolla runsas salaatti­buffet. Myös tuore leipä (gluteeniton), keitto (kesäkeitto tai lohikeitto) ja jälki­ruoka­kahvi sekä kahvileipä kuuluvat buffet­lounaan hintaan (kilpailijoille 12 v€, muille 18 v€, alle 12 v. lapsilla hinta iän mukaan).

Verryttely- ja kilpailualueet sekä aikataulut

Ulkokauden kilpailut ratsastetaan lajista riippuen hiekka- tai derbykentällä, toisen toimiessa pää­asiallisena verryttely­alueena. (Myös maneesejamme saa hyödyntää verryttely­paikkoina, kilpailu­kuulutukset kuuluvat niihinkin.) Kenttien välillä on kulku­yhteys ja katsomo sijaitsee niiden välissä niin, että kummankin puolen tapahtumia on mahdollista seurata sekä kulkea katsomon kautta paremmille paikoille kumpaa tahansa puolta katsoakseen. Kouluradat suoritetaan hiekka­kentällä niin, että kaksi luokkaa ratsastetaan samaan aikaan – kenttä on jaettu keskeltä kahteen A-rataan ja yleisö pystyy seuraamaan molempia luokkia samasta katsomosta. Useisiin luokkiin osallistuvien kohdalla lähtö­järjestykset tarkistetaan päällekkäisyyksien välttämiseksi. Kilpailut alkavat kenttäratsastuksen hevostarkastuksilla klo 15–16 ja jatkuvat koulukokeella. Luokkien 1 ja 2 koulukokeet ratsastetaan peräkkäin hiekkakentän pohjoisessa päädyssä (tuomareina Peter Lastrong ja Heidi Näyhö ), luokkien 3 ja 4 eteläisessä päädyssä (tuomareina Bastian Löw , Amanda Sokka , Susanna Johansson ja Andrei Lebedev ). Koulukokeet suoritetaan noin klo 16–20, tarkemmista osallistujamääristä riippuen.

Kenttäratsastuksen maastokoe (la 21.8.) alkaa ja päättyy derbylle, jotta yleisö pääsee kannustamaan. Derbyllä on jokaisen luokan radan viimeinen hyppy. Ratsukkojen suorittamista pääsee seuraamaan myös radan varrelle maastoon, minkä lisäksi kartanon puutarhasta löytyy jälleen kentän maasto­koetta varten VIP-katsomo, jolta on täydellinen näköyhteys esimerkiksi lammen läheiselle esteelle. Maasto­esteet ovat eri luokissa osittain samoilla paikoilla, mutta esteet ovat suurimmaksi osaksi täysin erilaisia vaikeus­taso­eroista johtuen. Ennen maasto­koetta suoritetaan toinen hevos­tarkastus klo 10–11. Jokaista luokkaa ennen on ratakävely, ja kilpailu­päivän arvellaan venyvän klo 18 asti. Esteradat, niin kentän kuin rata­este­päivänkin, hypätään derbyllä, jonka päädyssä on kouluaidoin erotettu alue valmistautuville ratsukoille. Rata­kävelyille on aikaa aina ennen kunkin luokan perusradan alkua. Kentän este­kokeet ajoittuvat sunnuntaina 22.8. noin klo 10–15 välille, joiden jälkeen pidetään vielä kenttä­viikon­lopun kruunaava palkintojenjako.

Rataestepäivänä (pe 27.8.) kilpailuiden arvoidaan kestävän noin klo 15–20. Erilliset uusinta­radat ratsastetaan aina luokan kaikkien perus­ratojen perään, alkuperäistä lähtö­järjestystä noudatellen. Rata­kävelyille on varattu aikaa noin vartti ennen kunkin luokan alkua. Lauantaina 28.8., koulu­ratsastus­päivänä, hiekkakenttä jaetaan jälleen kahteen A-rataan. Pohjoisessa päädyssä ratsastetaan luokat 1–3 (noin klo 10–17, tuomareina Eleanor Dawson ja Peter Lastrong ), eteläisessä päädyssä luokat 4–7 (noin klo 10–18, tuomareina Bastian Löw ja Margit Bengtsson  ). PRO-tason koulu­luokissa (lk:t 6–7) on muista poiketen neljä tuomaria: lisätuomareina Susanna Johansson ja Andrei Lebedev ). Palkintojen­jaot pidetään jokaisen luokan jälkeen, poislukien mestaruus­nauhan jakaminen, joka jaetaan PRO-tason luokkien parhaalle koulu- ja ester­atsastuksen viimeisen luokan palkintojen­jaon yhteydessä. Koulu­ratsastuksen viimeinenkin luokka on osallistuja­määristä riippuen ratsastettu klo 18–18.30, mitä seuraa vielä osakilpailun viimeinen palkintojen­jako­tilaisuus. Virallisia jatkoja ei tällä kertaa järjestetä.

           

Auburnin aluekartta (kentät)
Tutustu maneeseihimme

Ratapohjat

CUP-rata A.
Esteratsastuksen perusrata lk 2 (110 cm)
Uusinnassa (lk 2. 110 cm) esteet 1–7

CUP-rata B.
Esteratsastuksen perusrata lk 4 (130 cm)
Uusinnassa (lk 4. 130 cm) esteet 1–9

CUP-rata C.
Esteratsastuksen perusrata lk 3 (120 cm)
Uusinnassa (lk 3. 120 cm) esteet 1–8

CUP-rata D.
Kenttäratsastuksen estekoe lk 1 tasolla harrasteluokka (80 cm)

CUP-rata E.
Kenttäratsastuksen estekoe lk 1 tasolla tutustumisluokka (90 cm)

CUP-rata F.
Kenttäratsastuksen estekoe lk 2 tasolla helppo (105 cm)
Esteratsastuksen perusrata lk 1 (80/90/100 cm)
Uusinnassa (lk 1. 80/90/100 cm) esteet 1–7

CUP-rata G.
Esteratsastuksen uusintarata lk 5 (140 cm)
Esteratsastuksen uusintarata lk 6 (150 cm)

CUP-rata H.
Kenttäratsastuksen estekoe lk 2 tasolla CIC1 (115 cm)
Esteratsastuksen uusintarata lk 7 (160 cm)

CUP-rata I.
Kenttäratsastuksen estekoe lk 3 tasolla CIC2 (120 cm) Esteratsastuksen perusrata lk 5 (140 cm)

CUP-rata J.
Esteratsastuksen perusrata lk 6 (150 cm)

CUP-rata K.
Kenttäratsastuksen estekoe lk 4 tasolla CIC3 (125 cm) Esteratsastuksen perusrata lk 7 (160 cm)

Esteet

           

Kenttäratsastuksen osakokeet

Koulukoe (ensimmäinen osakoe)

Luokka 1. Harrasteluokka: Helppo C
Raviosuudet saa ratsastaa myös keventäen. Rata B (20x40m).
Luokka 1. Tutustumisluokka: Helppo C
Raviosuudet saa ratsastaa myös keventäen. Rata A (20x60m).

Luokka 2. Helppo: Helppo B
Lyhyt pätkä vastalaukkaa, ei pohkeenväistöä. Rata A.
Luokka 2. CIC1: Helppo A
Pohkeenväistöjä, ei koottuja askellajeja tai taivutusväistöjä. Rata A.

Luokka 3. CIC2: Helppo A
Avotaivutus, laukanvaihto käynnin kautta, kootut askeleet. Rata A.

Luokka 4. CIC3: Vaativa B
Sulkutaivutus, laukanvaihdot askeleessa. Rata A.

Maastoestekoe (toinen osakoe)

Kokeiden kuvaukset alempana sivulla.

Virhepisteet
1. kielto: 20 vp
2. kielto: 20 vp (yht. 40 vp 1. kiellon päälle)
3. kielto: hylkäys
Ihanneajan ylitys: 0,4 vp jokaista alkavaa sekuntia kohden

Harraste- ja tutustumisluokissa sakotetaan myös liian lujasta vauhdista:
- Näissä luokissa maaliin saa tulla 20 sekuntia ennen ihanneaikaa
- Tätä nopeammasta ajasta 0,4 vp jokaiselta liian aikaiselta sekunnilta

Rataestekoe (viimeinen osakoe)

Luokka 1. Harrasteluokka: re. 80 cm
8 hyppyä, yksi kaksoissarja. (CUP-rata D.)
Luokka 1. Tutustumisluokka: re. 90 cm
9 hyppyä, yksi kaksoissarja.

Luokka 2. Helppo: re. 105 cm
10 hyppyä, yksi kaksoissarja.
Luokka 2. CIC1: re. 115 cm
12 hyppyä, yksi kaksoissarja ja yksi kolmoissarja.

Luokka 3. CIC2: re. 120 cm
13 hyppyä, yksi kaksoissarja ja yksi kolmoissarja.

Luokka 4. CIC3: re. 125 cm
14 hyppyä, yksi kaksoissarja ja yksi kolmoissarja.

Virhepisteet
Puomin putoaminen: 4 vp
1. tottelemattomuus (yleisimmin kielto tai voltti): 4 vp
2. tottelemattomuus: hylkäys
Enimmäisajan ylitys: 1 vp jokaista alkavaa sekuntia kohden
Maastoestekokeiden kuvaukset tasoittain

Luokka 1. Harrasteluokka: me. 80 cm
Radan pituus 1500 m, hyppyjä 12. Etenemisnopeus 400 m/min = radan ihanneaika 3,75 min. Vain helppoja, luonnollisia ja hevoselle houkuttelevia maastoesteitä.
Luokka 1. Tutustumisluokka: me. 90 cm
Radan pituus 1500 m, hyppyjä 14. Risujen kanssa esteet 100 cm. Etenemisnopeus 450 m/min = radan ihanneaika 3,33 min. Yhä tutustumista lajin pariin, pääosin helppoja esteitä. Joitakin yhdistelmiä (max. 2 estettä) ja suhteutettuja välejä. Muutama kapeampi sekä luonnottomampi este.

Luokka 2. Helppo: me. 100 cm
Radan pituus 1700 m, hyppyjä 17. Risujen kanssa esteet 120 cm. Etenemisnopeus 490 m/min = radan ihanneaika 3,48 min. Pääosin helppoja esteitä, joitakin yhdistelmiä (max. 2 estettä) ja suhteutettuja välejä. Estetyypeissä enemmän vaihtelua sekä teknisempiä tehtäviä.
Luokka 2. CIC1: me. 110 cm
Radan pituus 2850 m, hyppyjä 27. Risujen kanssa esteet 130 cm. Etenemisnopeus 520 m/min = radan ihanneaika 5,48 min. Pyrkii johdattelemaan kohti kansainvälisiä kilpailuja: ensimmäinen taso, jossa painopiste kääntyy ratsukon kouluttamisesta testaamiseen. Tehtävät mutkikkaampia ja yhdistelmäesteitä lisää. Vähemmän palautumisesteitä, enemmän suhteutettuja esteitä, mutta edelleen tilaisuus oppia.

Luokka 3. CIC2: me. 115 cm
Radan pituus 3400 m, hyppyjä 30. Risujen kanssa esteet 135 cm. Etenemisnopeus 550 m/min = radan ihanneaika 6,18 min. Teknisesti vaativampia tehtäviä, jotka pohjautuvat yhden tähden kisojen tuomiin kokemuksiin. Valmistelee ratsukoita kolmen tähden kilpailuihin sekä mestaruustasolle.

Luokka 4. CIC3: me. 120 cm
Radan pituus 3900 m, hyppyjä 34. Risujen kanssa esteet 140 cm. Etenemisnopeus 570 m/min = radan ihanneaika 6,84 min. Kokeen painopiste muuttuu kouluttavasta testaavaksi: taso testaa ratsukon taitoa, tarkkuutta ja kapasiteettia. Entistä teknisempiä tehtäviä sekä enemmän yhdistelmäesteitä (myös katsojia ajatellen!). Ei kuitenkaan liian haastavia tehtäviä, sillä vasta CIC4-taso on äärimmäinen maastokoe, jossa testataan jo ratsastajan ja hevosen itseluottamusta. Neljän tähden kilpailuja järjestetään vain kansainvälisinä, mutta Kalla CUP:n kolmen tähden maastokoe pyrkii valmistamaan ratsukoita näihin kaikkein vaikeimpiin kilpailuihin.

Hevostarkastukset

Koska Kalla CUP:n kenttäkilpailut järjestetään pitkässä muodossa (kolmipäivisinä, maastokokeet tosin lyhyinä ratoina), on kilpailuissa kaksi hevostarkastusta.

Kilpailueläinlääkäri, kallalainen Merja Niiranen, tarkastaa hevoset ja niiden liikkeet ennen kilpailuiden alkua (1. tarkastus) sekä rataestekokeen aamuna (2. tarkastus).

Hevosten täytyy olla terveitä osallistuakseen kilpailuun, ja toisessa tarkastuksessa niiden tulee olla riittävän palautuneita edellispäivän maastokokeesta. Liikkeiden tulee olla täysin puhtaat.

Tulosten ratkaiseminen

Lopullisen kilpailun voittaa se ratsukko, jonka yhteisvirhepisteet ovat pienimmät. Koulukokeen virhepisteet lasketaan kaavalla 100-ratsukon saamat prosentit (ei enää kerrointa mukana vs. aiemmat osakilpailut). Kouluvirheisiin lisätään maastokokeesta ja estekokeesta kertyneet virhepisteet.

Mikäli kahdella tai useammalla urheilijalla on tasatulos, voittaja on:
a) Se urheilija, jolla on maastokokeen paras tulos estevirheiden, aikavirheiden ja maastokokeesta mahdollisesti saatujen muiden virhepisteiden huomioimisen jälkeen.
b) Mikäli tulos on edelleen tasan, se urheilija, jonka aika maastokokeessa on lähinnä ihanneaikaa.
c) Mikäli tulos on edelleen tasan, se urheilija, jolla on parempi estekokeen tulos este- ja aikavirheiden huomioimisen jälkeen.
d) Mikäli tulos on edelleen tasan, se urheilija, jolla on esteratsastuskokeen nopein aika.
e) Mikäli tulos on edelleen tasan, se urheilija, jolla on parhaat yhteenlasketut yleisvaikutelmapisteet kouluratsastuskokeessa.
f) Mikäli tulos on edelleen tasan, tasatulos on kilpailun lopputulos.

LÄHTEET
Green eventer (2013). Esittelypostaus: Kenttäratsastus.
Soiluva, Johanna (2017). Kenttäratsastuksen lyhyt oppimäärä IV.
SRL (2021). Kenttäratsastuksen kilpailusäännöt.

   

Karsinat, hoitopaikat ja majoitus

Vain yhtenä päivänä kilpailuihin osallistuvat hevoset pyydetään hoitamaan trailereiden/ kuljetus­autojen luona (talleissa kulkemista muutenkin vältettävä). Parkki­paikan reunassa sekä kenttien läheisyydessä on isot vesisäiliöt juottamista varten (henkilökunta täyttää), josta vettä saa ottaa omiin ämpäreihin. Tamma­tallin sisäpihan sekä maneesin ulko­seinän vesi­pisteitä voi käyttää hevosten pesuun. Hevosten taluttelu hoidetulla nurmellamme ei ole suotavaa, vaan mieluummin talli­alueesta poispäin. Parkki­paikalta lähtee rauhallinen hiekka­tie kohti tallimme omistamia laitumia sekä maastoja, suosittelemme esimerkiksi sen käyttöä tai ratsastuspuiston suuntaa (pl. maasto­kokeen päivänä) auto­liikenteeltään vilkkaammaan Kastanjantien sijaan.

Kahtena tai useampana päivänä kilpailevat, kauempaa tulevat ratsut voivat majoittua läheiselle Kallan raviradalle, jossa hevoset tulee hoitaa kilpailuiden ajan oma­toimisesti (ruokinnat, karsinan siivous jne.). Talleissa on pesu­paikkoja, karsinat ovat kiinteitä ja pienen tarhankin saa halutessaan käyttöönsä. Matkaa Auburniin on raviradalta n. 3–4 kilometriä.

Kauempaa saapuvien ratsastajien majoittumiseen suosittelemme yhteis­työ­kumppaniamme Koivun majataloa. Majatalo sijaitsee maantien varrella reilun kolmen kilometrin päässä Kallan keskustasta Orijoelle päin. Auburnista majatalolle kertyy matkaa noin 5 km. Paikka on bed & breakfast -tyylinen, kotoisa mutta laadukas yksityis­omisteinen majoitusliike ravintoloineen. Myös hevos­autossaan saa yöpyä, ja tällöin voidaan neuvotella tallissa sijaitsevan Riders Loungen käytöstä sosiaali­tilana (sis. keittiö, suihku + pukuhuone, wc). Silmää­tekevien kilpa­vieraiden on mahdollista majoittua kartanon vieras­huoneissa.

   

Auburnin etusivulle
3. osakilpailun kutsu
Kalla CUP infosivu
Kalla CUP 2021 ranking

Yleistä sekä lisätietoja

Kartanolle tai sen pihapiiriin ei ole pääsyä. Sen sijaan talleihimme saa tutustua kilpailuiden aikana, mutta tarpeetonta ravaamista on syytä välttää. Kuvaaminen tallin sisällä on kiellettyä (pl. majoittuvan oman hevosen kuvaaminen), ulkotiloissa toki sallittua. Tallin hevosille tulee antaa rauha eikä karsinoihin saa mennä. Myös muut suljetut tilat, kuten satulahuoneet, toimisto ja Riders Lounge eivät ole tarkoitettuja vierailijoille (ja todennäköisesti edellämainitut tilat ovat lukittuja). Poikkeuksena tietenkin, jos joku tallinväestä esittelee tiloja tai olet heidän vieraanaan. Erityishuomautuksena: loungessa sijaitseva wc ei ole yleisessä käytössä, vaan kilpailuvieraiden wc-tilat löytyvät maneesien ja kenttien katsomoista. Kiitos kun saavuit meille kilpailemaan!

 

Tallin ja kartanon esittely
Kuva-albumi
Tallien pohjakuvat
KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI