UBURN ESTATE

Roibrant Cadbury

Roibrant Cadbury
kutsutaan nimellä Capu

suomenpuoliverinen, 169 cm
ori, ruunikko (Ee/Aa)
05.04.2017, 9-vuotias

Grand Prix, 120 cm
kouluratsu, kilpailukäytössä

VH17-031-0350 / PKK2901    OMISTAJA: Amanda Sokka (VRL-08682)    KASVATTAJA: STUD ROIBRANT      Kotitalli: Auburnin kartano  

Capu on näyttävä ori, joka pitää huolen siitä että se huomataan. Ilmeikkään (ja äänekkään) ruunikon ryhdikäs olemus saa aikaan ihastuneita huokauksia niin kisapaikalla kuin kotitallillakin, ja orin lennokkaat askellajit aiheuttavat sivusta seuraajissa hevoskateutta.

Capulla on voimakas oma tahto ja sillä on huonona tapana jyrätä alleen varomattomia ihmisiä. Ruunikkoa käsitelläänkin siksi maastakäsin aina orikuolaimen kanssa. Kontrollin ylläpitämiseksi apuvälineenä kannattaa matkassa pitää myös raippaa, jota ilmassa viuhtoen saa pidettyä Capuun turvavälin. Toisin kuin Amandan ensimmäinen ori Fellu (Rägbys Vociferous), ei ruunikko ole sielultaan läpimätä ja pahansuopa, vaan sen motto voisikin olla “rapatessa roiskuu”. Jos meininki on hyvä ja siinä samalla muutaman ihmisen varpaat liiskaantuu, niin mitä pienistä? Vahinkojen välttämiseksi oria saa käsitellä vain tallin henkilökunta.

Arkiset toimenpiteet, joiden aikana on suotavaa seisoa paikoillaan, sujuvat kohtuullisen asiallisesti, mikäli Capu on kiinnitetty molemmin puolin käytävälle. Karsinassa oria ei suositella pidettävän vapaana harjauksen tai varustamisen aikana, sillä silloin ruunikko käyttää tilan pyörimiseen eikä ymmärrä varoa ihmistä. Orin liikehtii suurieleisesti myös ollessaan kiinni, joten kuopivia kavioita tai heiluvaa päätä on syytä pitää silmällä. Eläinlääkärin ja kengittäjän toimenpiteiden ajaksi Capu on poikkeuksetta rauhoitettu, jotta työskentely sujuu mahdollisimman kivuttomasti.

Ratsuna Capu on yritteliäs ja erittäin lahjakas. Ruunikon vahvuudet ovat ehdottomasti kouluratsastuksessa, mutta ori hyppää myös mielellään ja vieläpä hyvällä tekniikalla. Haastavaksi ratsuksi Capun tekee suuret ja ilmavat askellajit, joita pyörittää vaikeasti hallittavissa oleva kierroksilla käyvä moottori. Toisin sanoen: ruunikkoa täytyy ratsastaa rohkeasti mutta samalla silkkihansikkain. Capu ei ole varsinaisesti säikky, mutta saattaa silloin tällöin keksiä pärisemisen arvoista toljotettavaa. Turhanpäiväinen kavahtelu on kuitenkin harvinaista, joten oria voisi luonnehtia myös maastovarmaksi: olettaen, että ruunikko pysyy ratsastajansa käsissä eikä innostuessaan ryöstä neliin. Capulla ratsastavan on syytä olla varuillaan myös itsenäisten ratkaisujen varalta, koska jos ratsastaja empii, tekee ori päätöksiä itse. Olivat ne sitten hyviä tai huonoja.

Ruunikolla on takanaan jo useita vuosia kilparatsuna, joten vaihtuvat olosuhteet ja matkustaminen eivät Capua juurikaan hetkauta. Lastauksessa on tietysti varottava orin liikkeitä ja varauduttava korvia vihlovaan hirnuntaan, mikä lakkaa yleensä varttia ennen määränpäähän saapumista ja alkaa perillä välittömästi uudestaan. Kilpailupaikoilla on syytä kiinnittää huomiota siihen, ettei Capu pääse liian läheiseen kontaktiin muiden hevosten, etenkään tammojen, kanssa: orilla kun on taipumusta aloittaa show, jolle ei muuten tule loppua.

Sukutaulu

Isälinja: Chaplin

isä Chaplin
hann, trn, 170 cm
KTK-II
ii. Casano (EVM)
hann, rn, 167 cm
iii. Coin (EVM)
iie. Escada (EVM)
ie. Lambada (EVM)
hann, trn, 166 cm
iei. Lamaro (EVM)
iee. Olga (EVM)
emä Primal (EVM)
fwb, trn, 162 cm
KTK-II, Ch
ei. Calgary (EVM)
fwb, rn, 165 cm
eii. Carcas II (EVM)
eie. Else Liljona (EVM)
ee. Primas (EVM)
trak, trn, 160 cm
eei. Linus GER (EVM)
eee. Petronella (EVM)

Jälkeläiset (2)

Cadnip
fwb-ori, s. 20.05.2020
e. Sinevan Carnival
omistaja I. Paakkanen (VRL-05322)

Kallan Asbury KV-II, FF
fwb-ori, s. 01.04.2019
e. Lunar Zeta Lyrae
omistaja T. Hellevaara (VRL-00345)


Kaikki kilpailu- ja arvostelutulokset

Hoito-ohjeet & varusteet

Capun päiväkirja
Ylläpitäjä: Inna Paakkanen
Päiväkirjamerkinnät
01) 01/04/2019 Arkielämää: Aprillia, ole niin kiltti? kirjoittanut omistaja  
02) 09/04/2019 Arkielämää: Tallilla ei sit kiljuta, kirjoittanut ylläpitäjä  
03) 20/04/2019 Arkielämää: Noviisi ja konkarit, kirjoittanut ylläpitäjä  
04) 23/04/2019 Valmennusmerkintä: Laatu ei takaa taitoa, kirjoittanut ylläpitäjä  
05) 19/05/2019 Kilpailumerkintä: Mahdottomat suupielet, kirjoittanut ylläpitäjä  
VIRTUAALIHEVONEN | KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017– | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI