UBURN ESTATE

tallialueen kartta

Tarhausjärjestys

PÄIVITETTY VIIMEKSI 4.6.2022

→ Liu'uta nähdäksesi kaikki

Tarha 1.    Fellu
Tarha 2.    Bran
Tarha 3.    Cava
Tarhat 4+5.  Sipsi, Lefa & Riepu
Tarhat 6+7.  Capu
Tarha 7.    --
Tarha 8.    --
Tarha 9.    --
Tarha 10.   --
Tarha 11.   --
Tarha 12.   --
Tarha 13.   --
Tarha 14.   --
Tarha 15.   --

Jokaisen tarhan etuosa on hiekkaa, takaosa nurmea ja tarhat on huolel­lisesti salaojitettu. Lue tarkemmin esittelystä. Ori­tarhoista muutama on kesäksi yhdistetty purkamalla väli­aitaa ja osa on päässyt nauttimaan suurista tamma­tarhoista yksinään (siirretty tammatarhoihin kun ruoho on ehtinyt kasvaa – toimivat pikkulaitumina!). Yksityisten loimitus­ohjeet löydät täältä.

LAIDUNRYHMÄT / KESÄ 2022

Järvilaidun    Armi, Effi, Mina, Eela, Rilla, Haiku, Zenzi & Kingi
Pohjoislaidun    Vila, Ankka, Zelia, Mara, Nesva, Ginny, Hestia & Ditte
Metsälaidun    Leevi, Bansku, Kärppä, Unto, Buugi & Pontus
Peltolaidun (uusi):    Kami & varsa, Hani & varsa, Raili & Lempi

Kesä edetessä ja kelien lämmetessä (ainakin kartanon omat) hevoset myös yöpyvät laitumilla. Erityisen kuumina päivinä hevoset haetaan tarvittaessa päivällä sisälle vilvoittelemaan.

Tarhojen mitoitukset:
Tarhat 1 ja 5–7 sopivat 3–4 hevoselle
Tarhat 2–4 on tarkoitettu tammalaumoille, sopivat noin 6 hevoselle (+ mahd. maitovarsat)
Oritarhat 8–15 sopivat 1–2 hevoselle, lankkuaidan lisänä sähkölangat
Laitumet maksimissaan 8 hevoselle; suojaa sekä katoksista että puustosta, vedet täytetään päivittäin
Uusi peltolaidun tarhojen 2–4 takana, tien toisella puolella. Lohkottu heinäpellosta tammoille & varsoille

   

tutustu tarkemmin:

Kartanon päiväjärjestys
Tallien pohjapiirrokset & karsinapaikat

Kartanon maiden kartta

Yllä oleva laajempi kartta­kuva kuvaa suunnil­leen Sokkien omistaman maan laajuuden. Ylhäällä (pohjoinen) maasto jatkuu metsäisenä (kunnan omistamaa), kunnes saavutaan Kaajapurojen tallille. Myös vasemmalla (lännessä) on metsää ja huikeat mahdol­lisuudet pitkiin­kin maasto­retkiin. Lähi­metsiköissä kartanon mailla kulkee eri­kokoisia polkuja, joita on helppo hyödyntää esimerkiksi alku- ja loppu­käynteihin. Lähi­metsiä, ratsastus­puistoa ja mökki- ja laidun­ympäristön polkuja hyödynnetään kenttä­kilpailuita järjestäessä. Kuvassa vas. ylhäällä on vain vasta­päivään kierrettävä mäkinen metsä­reitti, jolla on vakituisesti erilaisia maasto­esteitä. Mäkisyyden vuoksi reitti on haastava eivätkä esteet ole kaikkein pienimpiä tai helpoimpia, mutta ne voi kiertää, jos kaipaa mäkistä maasto­jumppaa. Kulku­suuntaa tulee noudattaa turvallisuus­syistä. Pienempiä, helppoja maasto­esteitä löytyy mainitun metsä­este­lenkin ja ratsastus­puiston välisestä maastosta.

Vasta 2020 umpeen­kasvamiselta pelastettu, kartanon alku­peräinen ratsastus­puisto on saanut istutuksena takaisin ja hiekka­polut on kunnostettu pohjia myöten. Tallilaiset saavat ratsastaa ja lenkkeillä alueella vapaasti, mutta muutoin alue on aidattu ja julistettu "yksityis­alueeksi". Puistossa on risteileviä polkuja, uitto­rantaa ja pieni lutakko, jonka yli menee silta. Ratsatus­puiston itä­puolella kulkee vajaan kilo­metrin mittainen laukka­suora, jota saa ratsastaa kumpaankin suuntaan (ei käyntiä, oikean­puoleinen liikenne!). Ratsastus­puiston ulko­puolellakin kulkee reittejä (portteja on neljä), ja puiston etelä­puolella polku ylittää lammen ja Kalla­järven yhdistävän kapeikon. Hevoset joutuvat kahlaamaan kohdassa pääosin aina, mutta toki veden­pinta vaihtelee vuoden­aikojen mukaan. Ratsastus­puiston alueen lisäksi myös siskosten omistaman mökin yhteyteen on tehty hevosten uittoranta. Kartassa alhaalla (etelässä) Kalla­järvi laajenee. Järven­ranta on lännessä metsäistä ja mäkistä, kun taas etenkin etelä­rannalla (vasta­rannalla Sokkien mökistä katsoen) on huomattavasti mökki­asutusta sekä hulppeita ranta­huviloita. Järven länsi­rannalla sijaitsee kaupungin yleinen uima­ranta.

Kallan kylä­keskusta on kartassa oikealla (idässä/ tarkemmin kaakossa), ylhäällä oikealla on tilalle kuuluvia heinä­peltoja, joilla saa ratsastaa syksyllä sänki­pelto­aikaan (kuivana!) sekä talvella, jos lunta riittää. Kastanjantie on ainoa auto­reitti keskustaan, mutta maastol­lisesti välissä on myös raviradan omistukseen kuuluvia harjoitus­polkuja, jotka on tarkoitettu vain hevosille. Niillä saa liikkua vain ratsain, kulku oikeassa reunassa (eli saa ratsastaa kumpaankin suuntaan). Hyvin huollettujen harjoitus­polkujen ja hiitti­suoran lisäksi myös Kallan raviradan kentille pääsee ratsastamaan, sillä vihdoinkin kesällä 2021 Sokat tekivät sovun ravi­radan omistaja­tahojen kanssa. Aiemmin sukset olivat pahasti ristissä, sillä isällä oli eläessään paljon vaikutus­valtaa Kallan ravi­piireissä ja väli­rikon seurauksena auburnilaiset eivät pitkään päässeet hyödyntämään läheisen ravi­radan mahdollisuuksia.

KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017– | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI